Hoppekåring

Sadelkåring 2017 afholdes i dressur og spring, d. 25. juni

Hoppekåringer er et forbundsarrangement, og derfor er det sekretariatet (DV), som annoncer kåringerne, modtager tilmeldinger, udfærdiger katalog, sørger for dommere og fremmedryttere, sløjfer samt udfærdiger katalog m.v. Under kåringen besætter DV stævnesekretariatet med assistance fra regionen.

OBS: I et forsøg på at optimere hoppernes kåring valgte vi at sommerens sadelkåring skulle afvikles på en ny måde. Hensigten var blandt andet at rytterne skulle have mulighed for at give hopperne den mest optimale opvarmning inden fremvisning.

Til banetræning var det første gang vi skulle prøve den nye metode på hopperne. Det viste sig beklageligvis at den nye måde at afvikle afprøvningen desværre ikke havde den ønsket effekt. Det er naturligvis vores aller højeste ønske at alle får fremvist deres hopper på den bedste mulige måde, og derfor er det en selvfølge at vi ændrer afviklingen, så den foregår på traditionel vis.

Det vil sige at hopperne fremvises i følgende rækkefølge; fremvisning på fast bund først, derefter løsspringning og gangarter til sidst, inden oprangeringen foretages.

De 2-årige løsspringningshopper bliver stadig bedømt i samme sekvens med de 3-årige og ældre springhopper, også disse er tilbage i den oprindelige form med fast bund først.