Avler af årets sportshest

Avler præmie for årest sportshest

Præmien tildeles en avler i Region 2 for en hest, der i det forløbne år har haft usædvanlig stor succus i sporten.

2016 - Anne Dueholm for sit afkom Rustique

I 2016 red Mai og Rustique DM og blev nr 6, samt de indledende runder i Europa til World Cup og har lige redet deres bedste Kür til Dato i Finalen i World Cup i Omaha.
Samtidig har Anne modtaget opdrætter medalje for sportspræstationer i Dansk Varmblod!

2011 - Stutteri Lindebjerg v. Ulla og Kristian Bech for Alina Lindebjerg, SRDH

Alina Lindebjerg er en DV-hoppe med stor succus på dressurbanerne i USA med flere sejre i Grand Prix.

Far. Michellino DVE 542 - en hingst med enorm gennemslagskraft som dressurproducent
Mf.: Diamant DVE 425.
Opdrætter: Stutteri Lindebjerg v/Ulla og Kristian Bech

Alina blev som 3 års fremstillet til kåring. Hun blev kåret i RDH og udtaget til Eliteskuet, hvor hun fik tildelt sølvmedalje. Alina fik som 4 års et hingsteføl efter Blue Hors Don Schufro.
Alina Lindebjerg’s dressurkarriere startede, da hun var 4 1/2 år, da hun blev solgt som ridehest til Laura Knabe. Alina blev uddannet i dresssur, og hun opnåede status som A-hest, inden hun blev solgt til sin nuværende rytter og ejer Arlene Page, USA. Alina’s uddannelse fortsatte i USA og de seneste år har med flere sejre i Grand prix.
Arlene Page er en af USA`s førende dressurryttere, og Alina har nu indtaget position som "første hest" i stalden. (Der er en realistisk mulighed for, at Alina og Arlene Page kan kvalificere sig til det amerikanske landshold med Ol i London for øje)
Alinas mor - Alberte Lindebjerg - er stadig i avlen. Hun har fået 10 afkom, hvor alle hopperne er kåret i RDH. Flere afkom går som dressurheste - bl.a. et afkom i Japan - efter Blue Hors Hertug. Hun har desuden afkom efter hingstende Gribaldi og Quaterback og venter i år føl efter TailormadeTemptation.

Der kan læses mere om Alina og hendes "vej" i Ridehesten 03/11, hvor hun var månedens sportshest.